Mikrobloggat via Instagram. Enkel, billig mat i säsong och överraskande gott som bonus. Grundreceptet i Vår Kokbok här i en anpassad version för Philips SoupMaker
Borsjtj som den kanske ska lagas på riktigt. Äkta Ukrainsk Borsjtj med massor av vitlök, dill, kål, självklart rödbetor och såklart kött… Om Ira själv får välja
Rödbetssoppa är en rätt jag regelmässigt tillagat sedan slutet av 70-talet, jag gör alltid en stor sats, receptet kan utan problem räknas upp såväl en eller två gånger, då rödbetssoppa är perfekt att frysa in
0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering
1. Lägg undan en rödbeta till sista momentet av receptet. Skala och skär övriga grönsaker inklusive vitkålen i grova strimlor, gärna med hjälp av matberedare
En otroligt god och attraktiv rätt som är balanserad med näringsrika grönsaker som vitkål (jag använde färsk spetskål), vitlök, persilja och rårivna rödbetor
Rysk rödbetssoppa så kallad "Borsjtj". Recept på Borsjtj för 4 personer 400 g rödbetor 1 gul lök det vita från purjolökar 200 g vitkål 200 g morot 100 g rotselleri 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 liter grönsaksbuljong salt och vitpeppar créme fraiche persilja eller färsk timjan Så här gör du
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.