Ett recept ur en tidning från Allers som jag fick av min mamma i present. Enkel och god. 4 portioner1 broccoli, ca 300 g(Ca 75 g till garnering)3 potatisar1 gul lök2 vitlöksklyftorRapsolja till stekning8 dl höns- eller grönsaksbuljong1 tsk riven färsk ingefära1 dl hackad persiljaSalt och mald svartpepparGarnering
Jag tycker om idéen att använda mig av allt när jag lagar mat så när jag sist gjorde min picklade vita sparris, kokade jag också direkt soppa på skalen som blev över
Jag märker att många kör sockerfritt eller lite nyttigare nu under januari. Ni som följer mig på Instagram (där jag heter @bambiblogg) har märkt att jag kör en cleanse i samarbete med Mathem denna vecka
Läge för en mustig och värmande soppa, eller vad säger ni. Även om snön smält bort igen efter den plötsliga vinterkylan, och även om det vänt i almanackan är mörkret fortfarande kompakt, och kylslagna vindar snor runt knuten
Hösten är ju absolut soppans tid. Och i år känns det nästan som om hösten precis kommit trots att det är november – eller så är det bara jag som lever i en dimma och glömmer världen utanför kanske
1. Skölj paprika, tomat och chilipeppar. Kärna ur paprikan och chilin och skär i mindre bitar. Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare till en slät soppa
Börja med att skala och hacka morötter, fänkål och broccoli i mindre bitar. Skala och grovhacka löken. Stek lök, vitlök och sambal oelek i en stor gryta tills löken mjuknat
Ur min bok. “Paleo – Naturlig mat & livsstil”. Foto. Peo Quick. Inser att jag aldrig lagt ut recepetet på en av mina absoluta favoriträtter här på bloggen vilket är lite av en skandal med tanke på hur många gånger jag gjort den