Rårisrisotto á la Borsjtj
| Food that Loves You!
| Food that Loves You!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 port)
  • 2 port buljongkokt råris av en sort som blir lite “grötig” när den är färdig. Jag har använt Saltå Kvarns råris.
  • 2 små-medelstora rödbetor
  • 1 rejäl bit spetskål / färsk vitkål eller vanlig vitkål (mängden ska vara samma i strimlad form som mängden rödbeta när den är riven).
  • 2-3 salladslökar eller schalottenlökar
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2 msk smör (kan ersättas med oliv- eller rapsolja)
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 1,5 msk citronsaft eller
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar
  • 1/2 dl riven pecorino (Om du väljer att tillsätta pecorino så liknar risotton mer “vanlig risotto”. Då behövs ingen annan smaksättning så som fetaost eller liknande som jag har gett förslag på.
  • 1/4 gul lök, 1 liten morot delad i bitar, några persiljestjälkar, ett lagerblad och lite salt till vattnet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.