2 port
buljongkokt råris av en sort som blir lite “grötig” när den är färdig. Jag har använt Saltå Kvarns råris.
2 små-medelstora
rödbetor
1 rejäl
bit spetskål / färsk vitkål eller vanlig vitkål (mängden ska vara samma i strimlad form som mängden rödbeta när den är riven).
2-3 salladslökar
eller schalottenlökar
1-2 klyftor
vitlök
2 msk
smör (kan ersättas med oliv- eller rapsolja)
1/2 dl
hackad bladpersilja
1,5 msk
citronsaft eller
1 msk
äppelcidervinäger
salt och peppar
1/2 dl
riven pecorino (Om du väljer att tillsätta pecorino så liknar risotton mer “vanlig risotto”. Då behövs ingen annan smaksättning så som fetaost eller liknande som jag har gett förslag på.
1/4 gul
lök, 1 liten morot delad i bitar, några persiljestjälkar, ett lagerblad och lite salt till vattnet.
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Min bortskämda, gourmet son tycker egentligen inte om min hemmagjorda glass…. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Mitt bidrag till årets julfirande var att baka något bröd och så några godisar, googlade lite och kom fram till detta enkla recept som kommer ifrån Ernst
Förlåt för den urusla uppdateringen men jag har ju börjat jobba nu efter att varit föräldraledig i ett år så det finns helt enkelt inte lika mycket tid
Den uppskattas av alla men det är min erfarenhet då den serverades på gårdagens hummer fest. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.