Kryddig indisk kikärtsgryta – Kikärtor med ingefära, vitlökoch grön chili. Den här kikärtsgrytan är ganska stark och passar de som tycker om indisk mat med lite hetta
Fräs lök ochvitlök i en kastrull. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefära och hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
Både morötter, chili, vitlök, ingefära och gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Ingefärssaft får du genom att riva färsk, skalad ingefära, ochmed rena händer krama ur saften - eller pressa genom en finmaskig sil om du inte vill använda händerna
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chilioch färsk rosmarin
Finhacka chilinochvitlökenoch finriv ingefära. Då fick det bli chilioch ingefära för hettan och apelsin för sötman – något som jag tycker gifte sig väl med kålrötterna
Tillsätt ingefära, balsamvinäger, chilisås, socker, paprika, örtkrydda, cayennepeppar och salt. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan medvitlökochchilioch sedan kyla den
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilinoch fräs allt sakta på svag värme i olivoljan i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.