Krydda med lite salt och peppar. Jag rev morötter och grovhackade gul lök, vitlök ochingefära. Idag kände jag mig lite extra pysslig och bestämde mig för att slänga ihop något smaskigt till lunch
4 Soppa 500 g morötter 1 bakpotatis 1 gul lök 2 msk riven, färsk ingefära 1 tsk hackad, röd chili 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl matlagningsgrädde salt och peppar 4 bröd (gärna bake off) Bönkräm 380 g kokta, vita bönor 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 msk vatten Till servering 270 g tofu 1/2 påse salladslök (à 125 g) Lägg till i inköpslistan
Ha i löken, vitlöken, chilin ochingefäran. Smaka av med salt och svartpeppar. Jag tycker att mixade morotssoppor ibland kan bli en aning för söta, men i den här soppan balanseras morotssötman upp perfekt av syrligheten från den pressade apelsinen och crème fraichen
Hacka grönsakerna och fräs dem i lite olja. med mer vatten. och en bit bröd. Servera med en klick turkisk yoghurt eller crème fraiche, kanske några räkor eller lite stekt bacon på toppen
Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt riven ingefäraoch fräs en stund till. Salt och svartpeppar. Kör till en slät konsistens med matberedare eller stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.