Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. Kikärtsspad kan tyckas vara lite konstigt att baka med, men tänk på att det har använts ett rätt bra tag och med stor positiv respons
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från och med nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
Topping. Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
På den tiden var jag inte så haj på det här med att anteckna vad jag gjorde när jag lagade eller bakade, så jag hade inga exakta mått på den men la upp ett ungefärligt recept ändå
Veganska brownies med lakrits. Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri). Spritsa soyavispgrädde ovanpå och toppa med granatäpplekärnor
Jordnötssmör med hallon. Fet krämig kokosmjölk med tomat, basilika, svartpeppar, flingsalt. Toppa eventuellt med svarta sesamfrön eller andra valfria frön
I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Mat & Dryck. Vegansk och glutenfri kladdkaka. På dopet imorgon är det två personer som har specialkost. Min ena syster är glutenintolerant och sambons ena kusin är vegan
Värm på eller rosta för nybakad känsla. HÅLLBARHET & FÖRVARING. Jag skulle tro att det här brödet är lika gott att klicka ut i portionsformar på en plåt också, forma i så fall med lite lätt fuktade händer
4½ dl glutenfritt mjöl (med bakpulver i). Smöra en rund form på ca 2 l och bröa med glutenfritt mjöl. Grädda långt ner i ugnen i ca 1 timme och 15 minuter, men prova med en sticka efter en timme – när kakan är torr tar du ut den och låter den svalna i formen innan du stjälper upp den. 4½ dl glutenfritt mjöl (med bakpulver i)
Blötlägg cashewnötterna i minst fyra timmar i en skål med vatten i kylskåpet. Lägg cashewnötterna i en matberedare tillsammans med alla övriga ingredienser
Topping. Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.