Dorada med baconpotatisNär delar av familjen var i Spanien i somras så hamnade vi en dag på en tysk. Denna goda firre serverades hel med baconpotatis och sallad
Öppna och rensa abborren. Salta rejält både i och på fisken. Fyll fisken med enris och en klick smör. Bädda in fisken i enris på ett grillgaller och lägg sedan över elden
Parmesan- och baconpotatis eller Basilika- och parmesanpotatis. Den här parmesanpotatisen, med en överraskande god sås, serverade jag med en skiva ryggbiff
Till den här omeletten hade jag baconpotatis kvar från helgen, några körsbärstomater, en gul lök, fyllning kvar från gifflarna jag gjorde förra helgen och några baconskivor
Köttfärslimpa med bacon och rotsaker, 4-6 portioner400 g nötfärs4 msk osötat ströbröd1 msk potatismjöl1,5 dl mjölk1 ägg0,5 tsk saltsvartpeppar1 msk råriven gul lök1-2 rivna vitlöksklyftor1 pkt baconpotatis, morötter, palsternackor eller vad man nu vill ha tillolivoljatimjanBlanda ihop allt t o m vitlöken
Öppna och rensa abborren. Salta rejält både i och på fisken. Fyll fisken med enris och en klick smör. Bädda in fisken i enris på ett grillgaller och lägg sedan över elden
Skölj potatisarna och stick hål i skalet med en sticka. Kör potatisarna 10 minuter i mikron på hög effekt eller ångkoka dem 20 minuter över en kastrull med kokande vatten
Servera spättan med baconpotatis, skivade tomater och knäckebröd. 4 portioner600 g spättafilé, färska eller djupfrysta8-10 potatisar, ca 800 g1 paket (140 g) bacon1 stor purjolök1 dl creme fraichesalt & pepparev
Rör ihop smör, flingsalt, nykrossade pepparkorn och mynta med gaffel eller elvisp på låg hastighet. Rulla in i plastfolie och kyl 30 minuter (eller frys 15 minuter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.