Till alltsammans serverade jag världens godaste potatismos som hittas här. Jag gjorde även några ugnsbakade tomater som blandades med lite olivolja samt salt och svartpeppar och som fick bakas i samma form som laxen
Nu gäller det att inte sova för länge under helgen så att nästa vecka blir piggare. Bred ett lager med pesto(jag använder Zetas eftersom den inte innehåller andra nötter än pinjenötter) över laxenoch toppa med riven parmesanost
Blandade ihop getost med en hackad vårlök, basilikaoch olivolja och fyllde den snittade laxfilen. Till såsen hackade jag en lök, hällde på grädde, en halv citron, salt och peppar och till sist hackad gräslök
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenaten och sötpotatisen. Smöra en ugnsform och lägg rätt så mycket spenat i botten, lägg laxen över, salta och peppra
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile
Gör ett snitt i laxenoch täck filéerna med röran. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
snarare en något look-alike wannabie medlax. fräs upp lite smör och slunga löken i en minut, tillsätt därefter gurkan ytterligare en minut, smaka av med lite havssalt
Jag passade på när det var extrapris till påsk, och la laxen i frysen, och den kom till användning när döttrar och mågar kom hem för att hjälpa till med vårkrattning och diverse annat småjobb på gården
Färsk basilika. Uppäckte att fryst torskrygg är en riktig höjdare, stek gärna på den i pannan med smör och låt den baka sakta i ugnen tills den blir klar, blir fint fint
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.