Det ville sig så väl att det serverades grillatlamm från Bjumisträsk utanför Kalix. Samtliga lamm kommer omedelbart fram och skuffas i tron att det ska bjudas på något gott
Servera till grillatlammkött. Vi har mer och mer börjat uppskatta lamm. I Coops medlemsmagasin hittade jag ett recept på kapris- och sparrissallad som blev väldigt gott
Ja, denna gratängen serverades alltså medgrillatlamm som jag bara marinerade i några timmar i olivolja, riven vitlök, rivet skal från en citron, hackad färsk rosmarin, salt och peppar innan jag sedan körde dom på grillen, direkt grillning, några minuter per sida
Blanda med yoghurt och sambal oelek. Grillade persikor med getost. Cashewsmöret är en mezefavvo för mig och när jag gjorde det den här gången kom jag ihåg att jag lovat Pata receptet
Skär lammköttet i tärningar. Blanda köttet med lök, vitlök och olja. Hacka lök och vitlök. Trä upp köttet på grillspett, varva med paprikabitar och hela champinjoner
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.