Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag. Det är ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi
Det här har blivit lite av en paradrätt hemma hos oss. Den är verklingen jättegod, tidigare brukade vi äta den med couscous eller bulgur, numera blir det med couscous gjord på blomkål
…för idag är det Kajs födelsedag. Och när man fyller år, ja, då ska man givetvis äta tårta. Jag bakade en chokladkaka för en tid sedan där jag rekommenderade att göra en mousse uppe på och använda chokladkakan som ett anslag
Här kommer ett recept på en underbar fläskfilé, fylld med soltorkade tomater och fetaost. Jag har gjort samma rätt med stora kycklingfileér istället, vilket är precis lika gott (om inte ännu godare)
Skala och finhacka löken, hetta sedan upp en liten stekpanna och fräs den tills den får lite färg. Blanda köttfärsen med ägg, kalvfond, timjan, dijonsenap, äppelcidervinäger, salt, peppar och löken
Personligen (och säkert fler än jag) tycker det är svårt att komma på nya middagsideér. Därför att är det så roligt att inspireras av andra och själv plöjer jag igenom recepttidningar och kokböcker på löpande band
Blanda till sist ner älgfärsen (eller annan färs). Forma bollar som är lite större än en golfboll och rulla in i baconskivorna och lägg på ett ugnsfast fat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.