Vilken ära. Kör i din assistent (vi använde vår Kitchenaid) i fem minuter. Milian å jag bakade världens godaste bröd (med hjälp av ett recept jag fått av min älskade farmor Nanne)
Finns inget som är så gott som en nybakad macka med massa gott pålägg på. Vi äter inte bröd vanligtvis här hemma och därför blir det extra lyxigt när vi väl äter det
Men se till att inte ha för blöt fyllning, annars rinner det mesta ur, lagom är bäst. Dessa bröd heter ”pizzabröd” hemma hos oss för att det ärjust vad dom är
Lobie bi lahme är en mustig gryta med gröna bönor och kött. Som de allra flesta libanesiska grytor smaksätts tomatsåsen med färsk tomat, koriander, mycket vitlök och sju kryddor
Det här behöver du. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)
De blir väldigt goda och saftiga och det är gott att det är lite havregryn i dem också. Gör så här. Skönt med lördag nu även om Felicia tog en väldigt tidig morgon och vaknade första gången 04. Eftersom vi bara är 2 i familjen som äter bröd till frukost än så länge så är det mest praktiskt att göra portionsbröd och sen frysa in så man kan ta fram nytt varje morgon och de här tekakorna är en favorit hemma hos oss. Tillsätt havregrynen och låt stå 2 minuter så att havregrynen sväller lite. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter till dubbel storlek. Nagga tekakorna med en gaffel och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader och grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. 30 minuter S. 10-12 minuter
Gjorde ju en äggost häromdan, frös in vasslem och idag bakade jag dessa bröd. Ofta är det de vänner man har haft längst som man känner sig mest bekväm med
Jag brukar inte använda mig av termometrar och sånt när jag bakar utan brukar chansa lite när jag ska ta ut brödet och det brukar bli rätt bra ändå, slapp degrand och degighet inne i brödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.