Skär fläskfilén i skivor och servera med rotfrukter och kall lime och fetaostsås. Fredagsmyset igår bestod av smaskigt inlindad fläskfiléoch rotfrukter
Varsågod, en fläskfilé fylld med mozzarellaost. Mozzarellafylld fläskfilé. Ska jag använda sverigesvenskt-språk och skriva FLÄSKFILÉ i receptet eller ska jag köra med mitt eget modersmål, finlandssvenska, och använda GRISINNERFILÉ
Skär fläskfilén i skivor och svampen i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tvätta och klyfta potatisen, skala rotfrukterna och skär dem i klyftor
Skär fläskfilén i skivor och svampen i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tvätta och klyfta potatisen, skala rotfrukterna och skär dem i klyftor
Smaka av med salt och ev lite vitpeppar. Blir såsen för tjock spär du med vattnet från svampen. Lägg den på en plåt och tryck till den ordentligt så den krossas
Putsa köttet från senor och krydda med salt och peppar. Smaka av med salt. Servera med potatis och bea. 2 Tvätta potatisen och vänd runt i olja och ev timjan på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 40 min. 3 Rör ihop löken med dragonvinäger och persilja. 4 Grilla eller stek köttet till fin färg runt om och stek klart i ugnen eller på indirekt glöd till en innertemperatur på 70°. 600 g fläskfilé
Helstekt Fläskfilé, Klyftpotatis Och BearnaiseHelstekt FläskfiléMed Klyftpotatis Och KantarellsåsHelstekt Fläskfilé, Pommes Anna & Grönpepparsås Ingredienser
Red såsen med redning till lagom tjocklek. Bryn fläskytterfilén i dill och rödlök, salta och peppra. Skiva rotfrukterna och häll på olja, salt och peppar
Just kronhjort är svårt att få tag på och riktigt delikat, så då måste man ju göra köttet rättvisa och tillaga det med omsorg och kombinera det med andra fina ingredienser
Nu är det bara att lägga upp, gärna på varma tallrikar, den tapenadebakade laxen med lite ugnsrostad timjansdoftande mandelpotatis, en syrlig dijonsenapscreme och lite fräscha babyspenatblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.