Ingredienser 1 st gul lök smör eller olja 2 st vitlöksklyftor 1 burk hela tomater - 400 g 1 burk grillad paprika - 200 g 1 burk kidneybönor - 400 g 2 tsk sambal oelek 4 dl Vatten salt och peppar 1 st lime - saften 2 st avokador 1 st lime - saften mynta till dekoration Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Ingredienser Portioner. 4 1 finhackad lök 1 vitlöksklyfta 1 burk krossade tomater 200 g mjukost med paprikasmak 1 dl grädde ev lite vatten 1 st grönsaksbuljongtärning salt peppar Till servering 2 msk pumpafrön ev krutonger Lägg till i inköpslistan
salt och peppar. Ställ in i ugnen och sätt på grillelementet på högsta värme. Passa noga och vänd paprikorna så att de blir svartblåsiga i skalet runt om
En uppiggande soppa full med nyttigheter från morötter och paprika. Hetta upp en klick smör i botten av en stor kastrull och stek lök och vitlök mjuk innan du pudrar över curry efter tycke och smak
Röd och härlig blev den med tomater och ajvar relish. Dessutom sken solen in genom köksfönstret (trots oputsat glas) och det blev ännu roligare att stå i köket och pula
och jag verkar ha en förkärlek för att smaksätta den med apelsin. Enkelt serverad med en god sallad med rödbetor, haricotes vertes och lite fårost i en vinegrette med lite fårost till
mycket persiljagul löktomatzuccini (eller gurka - men jag har överproduktion från lotten)paprika+rikligt med pressad citron och olivoljasaltFinhacka grönsaker och blanda med den kokta bulguren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.