Att lyckas med maränger kan ibland vara svårt. Jag tänkte dela mig av några tips för att lyckas. Tillsätt citronsaft för att få ett fast skum och även för marängerna inte ska bli lika bruna
Värm ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Vatten. Lägg rotsaker, äppelklyftor och resterande katrinplommon i formen runt fläskkarrén och häll på rapsolja, lagerblad och buljong (5 dl vatten+ 2 msk grönsaksbuljong). Vispa ut buljongen i formen med vatten så att det blir ca 5 dl sky
och det uppskattades bland gästerna. lite iskallt vatten. I fredags närmare bestämt med temat "Pink Party" Tur man hade 2 dagar kvar av helgen att vila upp sig på Men det var det värt. 1 burk tomatpesto typ Markatta. Bjöd på en hel del goa skratt 2 dagar kvar av helgen att vila upp sig på Men det var det värt
Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Lika mycket som man ska planera hur en tårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Så galet gott och ett ganska roligt sätt att bjuda på också. Sa jag att det var magiskt gott. En perfekt rätt att göra några timmar innan, sätt den bara i kylen så är det bara att plocka fram när gästerna är på plats
Så ända in i hoppsan god, och jag har haft den stora lyckan att få äta den två gånger på en vecka. Japp först var jag tvungen att provbaka godsaken och sen ha det förskräckligt tunga och ansvarsfyllda uppdraget att vara testpanel
När du har färgat frostingen, häll varje färg i varsin påse. Det kan vara lite klurigt att få till frostingen så att man får med alla färger i den när man spritsar, men jag har ett litet knep som jag tänkte dela med mig av
Det blir smått motsägelsefullt när jag talat om att det går fort och är enkelt och så tänkte jag också berätta att riset jag tänkt servera till lös med sin frånvaro när jag öppnade skafferiet, så jag slängde ihop en snabb bröddeg med ganska mycket jäst som jag bakade av och serverade nybakt till
Innan man röker sin fisk, oavsett vilken, så är det en god idé att först rimma den en kort stund. Det är så enkelt att det kan tänkas att vi aldrig mera kommer att köpa hem varmrökt lax från affären, ja så vida vi inte ska bjuda hem hela Petters följe på varmrökt lax, då måste vi nog först investera i ett helt rökeri
Som kock måste man provlaga allt och förra året bestämde jag mig för att koka hummer. Jag måste erkänna att detta var riktigt jobbigt som förstagångshummerkokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.