Till det drack vi vittvin från Chile med druvan chardonnay som passade väldigt bra. Lax är väldigt gott och går att variera både i tillagning och med olika tillbehör
Vi åt kycklingen tillsammans med pasta och en klick svartvinbärsgelé. Trötta och hungriga fick det bli en snabb kycklingrätt, som faktiskt blev väldigt god och tänkte därför att jag var tvungen att dela med mig av den
Om du toppar med färska räkor blir det här en riktig festrätt. Grädde, vittvin, vitlök och räkor. Rör ihop grädde, vin och vitlök - tillsätt ex ljus Maizena
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös på med mera kryddning. ½ l vittvin. När löken är klar häll i tomathacket och dom rostade tomaterna, kalvfonden, vattnet och hälften av vinet
Sätt på en kastrull med vatten till pastan. Tillsätt vinet, koka upp och dra av från värmen. med lite kokvatten (från pastan) och smaka av med salt och peppar
Häll då ner köttet till grytan igen och fyll på med köttbuljong, vittvin och timjan. Jag lät den huvudsakligen baseras på vin och buljong för att sedan mjuka till smakerna med lite grädde på slutet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.