Alla mina recept är för 4 personer då jag och Robin alltid gör matlådor till dagen efter. Den här rätten uppfann jag idag och den var en riktig fullträff
Här kommer 30 recept på billig vardagsmat – 1 middagstips för varje dag i hela månaden. 30 recept p. Kommer du ihåg att jag körde Snålseptember förra året
Grundrecept på aioli. Gillar du det här receptet. gjutjärnspannebröd med alger och prästost, se recept. Häll på vinet och koka ca 5 min. Låt koka under lock ca 15 min. 5. 2 burkar musslor i vatten (á 225 g). 1 tomater, förp passerade (400-500g). Fräs potatis, fänkål och gul lök i olja i en vid kastrull ca 5 min under omrörning. 5. 500 g räkor, skal, kräftor eller andra skaldjur (skalen blir buljong). 5 potatisar, ca 400 g. 1/2 pkt saffran, 0,25 g. Dra bort från värmen och låt stå ca 5 min. Låt buljongen stå ca 5 min. 5. Låt stå på eftervärme ca 5 min. Rosta brödet i 225º tills det blir guldgult. 500 g soppgrönsaker, eller. 1 pkt fisksoppa, t ex Kelda (500 g). Fräs rotsakerna i olja ca 5 min. Sjud under lock ca 5 min. 2 fänkålsstånd (à ca 250 g). 50 g smör. Tillsätt rotfrukter, grönsaker och kryddor och fräs ca 5 min. fänkålsstånd (250 g). pak soi (à 150 g)
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Nästa gång ska jag göra dubbla recept. Det vart 30 bullar av detta recept. Låt jäsa i 2 timmar under duk (jag lät mina jäsa 1,5 timme). Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 5-8 min på 250 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.