Mixa sen soppan med en stavmixer, pressa i vitlöken och smaka av med salt, peppar, citronjuice och chiliflakes (chili ökar dessutom förbränningen precis som vitlök)
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Inga kolhydrater, även om man letar med ljus och lykta. Jag äter fortfarande kolhydrater, även om jag försöker att hålla mig till nyttiga sådana i form av glutenfritt fullkornsmjöl, rotfrukter och massor med vanlig frukt
2-2½ pounds zucchini, trimmed and sliced ¼" thick with mandoline slicer. Arrange all of the zucchini strips in a single layer on 2-3 cooling racks and place on baking sheets
Gratäng är gott och går att variera med olika grönsaker. Torka dem sedan med hushållspapper. Jag har gjort gratäng på vitkål, som är så otroligt god, blomkål-broccoligratäng, aubergine-fetagratäng tidigare
Ricotta mixad med ugnsrostad paprika är också gott, men det hade jag inte denna gång. Jag häller först tomatsås i botten på en ugnsfast form och toppar med lasagneplattor/zucchini och ricottasås
Såsen kan man ha antingen turkisk/grekisk yoghurt, creme fraiche och t o m naturell kvarg i, brukar dock inte ta enbart kvarg utan blanda med något av det andra
Täck eventuellt med folie om brödet börjar få för mycket färg. 1 medelstor Zucchini, urgröpt och skalad. Klä en 1,5-liters form med bakplåtspapper. 1 medelstor Zucchini, urgröpt och skalad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.