1. Hacka gul lök, morot och vitlök fint. Fräs dem i en kastrull tillsammans med rapsoljan och en gnutta salt tills grönsakerna får lite färg och blir lätt genomskinliga
1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skölj morötterna, skär av ändarna och dela varje morot i 4-5 bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite salt och 1½ msk olja
1. Vispa äggvitorna med crème fraiche, persilja, chiliflakes, salt och peppar. 2. Hacka vårlöken och stek sen i en teflonpanna tillsammans med rapsoljan
1. Skölj alla grönsaker och skala moroten. Hacka sen upp paprikan i bitar cirka 2x2 cm. Bryt eller skär broccolin i små buketter och hacka upp moroten i tunna stavar
Toppa din frukostyoghurt med färska eller frysta hallon. Det går lika bra med kvarg eller keso. Tänk på att enligt Livsmedelsverket ska man koka importerade frysta hallon innan förtäring
1. Strimla rödkålen fint och dela blomkålen i små buketter. Dela körsbärstomaterna i halvor eller kvartar och hacka moroten i stavar alternativt skiva i mandolin om du ha en sån