1. Koka vatten, salt och havregryn till önskad konsistens. 2. Toppa med lättmjölk och frukt eller bär. 3. Om du vill lyxa till, lägg två skivor kiwi, cirka 10 gram
1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skölj morötterna, skär av ändarna och dela varje morot i 4-5 bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite salt och 1½ msk olja
1. Vispa äggvitorna med crème fraiche, persilja, chiliflakes, salt och peppar. 2. Hacka vårlöken och stek sen i en teflonpanna tillsammans med rapsoljan
1. Skölj alla grönsaker och skala moroten. Hacka sen upp paprikan i bitar cirka 2x2 cm. Bryt eller skär broccolin i små buketter och hacka upp moroten i tunna stavar
Toppa din frukostyoghurt med färska eller frysta hallon. Det går lika bra med kvarg eller keso. Tänk på att enligt Livsmedelsverket ska man koka importerade frysta hallon innan förtäring
1. Strimla rödkålen fint och dela blomkålen i små buketter. Dela körsbärstomaterna i halvor eller kvartar och hacka moroten i stavar alternativt skiva i mandolin om du ha en sån
1. Hacka gul lök, morot och vitlök fint. Fräs dem i en kastrull tillsammans med rapsoljan och en gnutta salt tills grönsakerna får lite färg och blir lätt genomskinliga
1. Dela tomaterna och blanda tillsammans med de övriga ingredienserna. 2. Smaksätt gärna med lite citronjuice och salt, gärna örtsalt, som är nästan helt kalorifritt
1. Börja med att väga, skölja och skära av ändarna på morötterna (jag brukar inte skala dem). Lägg på en plåt och pensla med en gnutta olja, ½ tsk, och strö över salt