Skiva den, purjolök och fänkål tunt. ½ purjolökar. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g torskfilé ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 morot ½ purjolökar 250 g fänkål 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche karljohansvamp&timjan 1 dl Arla Köket® matlagningsgrädde ½ msk majsstärkelse 2 dl Arla Köket® riven ost gratäng
12–14 bitar 200 g mörk choklad (spara ca 4 bitar till garneringen)100 g Dumlekola175 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker1 ½ dl farinsocker1 ägg1 ½ tsk bikarbonat2 tsk vaniljsocker1 krm salt1 dl havregryn3 ¾ dl vetemjöl Garneringca 4 bitar choklad, grovhackadflorsocker. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. 12–14 bitar 200 g mörk choklad (spara ca 4 bitar till garneringen)100 g Dumlekola175 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker1 ½ dl farinsocker1 ägg1 ½ tsk bikarbonat2 tsk vaniljsocker1 krm salt1 dl havregryn3 ¾ dl vetemjöl Garneringca 4 bitar choklad, grovhackadflorsocker. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min
Då var det måndag och vardag igen. Helgerna är alldeles för korta känns det som. Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn
25 g jäst – jag utesluter själv jäst men du kan välja att jäsa degen om du vill. 20 g (2 msk – strukna mått) fiberhusk eller finax psyllium (finmalet pulver). 25 g jäst – jag utesluter själv jäst men du kan välja att jäsa degen om du vill. 20 g (2 msk – strukna mått) fiberhusk eller finax psyllium (finmalet pulver)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.