grön pesto. flingsalt och svartpeppar. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Den skulle vara vitoch rosa med dekortaioner som krona, rosett, blommor och hjärtan. Jag har precis lagt sista handen på veckans och månadens sista tårta
Härliga primörer i form av vitochgrön sparris och färskpotatis tillsammans med mjäll fjällröding och en lagom syrlig beurre blanc-sås, så gott som det bara kan bli
Koka de vita tunna sparrisstrimlorna i vatten och smör ett par minuter, de gröna bara en minut. Vänd ner all sparris, persilja och ost i den nykokta pastan
Var heller inte de lättaste att spackla tårtan med creeme cheese frosting som tillslut blev helt rinnande och inte speciellt hållbar men man lär sig av sina misstag och nästa gång vet jag lite mer hur man ska göra
Ta upp köttet och sila sedan upp buljongen i en annan kastrull. Skär bort delar som blivit för mörka. Koka samman såsen till ungefär hälften och salta efter smak
Vit lök. Grön sparris. Hacka löken och tärna den kokta skinkan. Skär sparrisen i ett par centimeter tjocka bitar och koka dem i en liter saltat vatten i cirka tre minuter
Låt steka under omrörning, tills riset fått lite färg ochblivit glansigt. Joshua smakade av denna maträtt och gav mig tummen upp rakt av och sa att det var jättegott
Vaniljanslag, laktos- och glutenfri. Hon tycker om lila, hallon och Baileys. Tårtan är i grund och botten ett vaniljanslag, fylld med hallonmousse (fick tips om detta recept, från Lizette) och baileys/mjölkchokladkräm
Hätta upp en panna med smör och olja och försök plocka ut vitlöken ur påsen och lägg den i pannan. Men nu när jag precis har skrivit hela detta långa inlägget så kom jag på att jag helt glömt bort en av de viktigaste komponenterna
-)Ni får receptet på tårtan idag så kommer recepten på den andra maten imorgon. Kändes inte som det var länge sedan vi mitt i natten for i ilfart genom Kalmars gator mot rödljus och stopplikt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.