Jag bakade den för någon månad sen och det får bli denna kvällens inspirationsbild. En vit marsipantårta med blommor och prickar av rosa florsocker och fylld med hallongrädde och vaniljkräm
Jag har precis lagt sista handen på veckans och månadens sista tårta. Den skulle vara vit och rosa med dekortaioner som krona, rosett, blommor och hjärtan
Tårtorna skulle vara klassiska med pärlor, spets och blommor men ändå inte "mesiga". Jag fick bild på brudens bukett och gjorde liknande blommor som i den, starkt rosa rosor, ljusrosa rosknoppar och gröna knoppar liknande Prärieklockor
Och Jag fick den stora äran att göra deras bröllopstårta. I lördags var jag och bästa kompisen Milla på Anna och Mark´s superfina bröllop i Spegelsalen på Rottneros park (i Sunne)
Hon tycker om lila, hallon och Baileys. Tårtan är i grund och botten ett vaniljanslag, fylld med hallonmousse (fick tips om detta recept, från Lizette) och baileys/mjölkchokladkräm
Kvällens uppdrag i Sveriges Mästerkock var att man skulle komponera och laga en middag till den person som står en allra närmst och det var precis det jag gjorde förra onsdagen
En kombination av dessa tårtor blev alltså bröllopstårtan Choklad- och passionsfruktsmoussetårta. Brudparet hade tema chokladbrunt och crèmefärgat och ville ha en tårta som färgmässigt passade till detta
Tiden verkligen bara rusar iväg och vi är redan i mitten på januari. Som ni märkt har det inte blivit några recept här på ett tag och den enkla anledningen är helt enkelt att tiden inte funnits och dessutom lite brist på inspiration som jag nu hoppas vill infinna sig till fullo igen
Solen skiner och jag är på bästa fredagshumör. Och glöm inte att göra den mycket goda glasyren på crème fraîche och florsocker, den blir så himla fräsch till den söta kakan
Första gången jag köpte macarons så blev jag så beskviken och kunde inte förstå hur alla kunde tycka att de var såååå goda, tyckte de var torra och smaklösa
Tillsätt karamellfärg och vispa till jämnrosa marängsmet. Stäng av ugnen och låt marängen kallna. Blanda jordgubbar, strösocker och vaniljsocker i en liten kastrull eller värmetålig skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.