På tal om pizza, nästa del i matlagningen innebar att rulla ut pizzadegen som kommit med påsen (ekologisk liksom allt annat såklart), och dela den i två
Den gav mig däremot ingen supersmaksensation och tillverkade väldigt mycket disk vilket gör att dag två med Årstidernasmatkasse även den landar på en stadig fyra
Den här buffén har upptagit en läskigt stor del av min lediga tid dom senaste veckorna. Jag har funderat, planerat, handlat, fixat, lagat mat, skrivit och fotat i åtskilliga timmar
– Avokadohalvor med veganskagen. – Saftigt morotsbröd. bytt ut en del av svampen mot shiitake för mer umami, adderat några soltorkade tomater för mer djup, bytt ut salvia mot timjan och lagt till pankoströbröd för ett frasigt slutresultat
Veckans första måltid med Middagsfrids vegetariska matkasse tycker jag var gott och jag tror det hade blivit ännu godare om jag vågat ha i lite mer av currypastan
Att skapa en matsedel utan mer eller mindre helt utan svinn, det är något matkasseleverantörerna är bra på, och vinnaren av de vegetariska kassarna jag testat hittills är Linas Matkasse
En romanesco delades i mindre buketter och två rödlökar klyftades. Lagom till att plåten tagit plats i ugnen kokade vattnet och 4 portioner spagetti tillsattes. Inlägget Middagsfrids Vegetariska matkasse – Del 3 dök först upp på
Maten anlände i stor kartong till vårt lokala paketombud och bestod huvudsakligen av grönsaker, frukt, nötter och frön med tillhörande recept, men också en del förberedd och färdiglagad mat
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. 2 msk mandelmjöl. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. 2 msk mandelmjöl
Forma till biffar/burgare och stek dem i matoljan på medelvärme ca 3-5 min per sida. Mixa bönor (du kan även välja andra bönor än just kidneybönor), vitlök, potatisar och morötter tillsammans med havremjölken
Låt stå 10 minuter innan ni steker plättarna på medelvärme. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i drygt hälften av mjölken till en slät smet
– Våfflor med veganskagen. Den här pastan är fullproppad av gul citron och jag förestället mig därför att en tugga av den är som att käka solsken – åtminstone så nära det går att komma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.