In, marinera laxen, röja i köket, städa ur kylen, plocka ihop sopor, starta sous viden, hugga sparris, rensa i uterummet, glömma att ta fram äggen, plocka ärtskotten, inventera vinförrådet och blogga
Marinera lax en med örtsalt, persillade, sweet chili och svartpeppar. Grillad lax är ju så gott. Och när man serverar den med en gräddig sås, grillad citron och salt baconlindad sparris, ja, då är måltiden fulländad
Lax är barnens favoritfisk och den är ju tacksam att tillaga på allehanda sätt. I tidningen får man dessutom tipset att dricka antingen torr champagne, en fyllig och fatlagrad Chardonnay från Bourgogne eller Nya världen eller ett svensk lager öl till rätten
Vi köpte varsin bit varmrökt lax, sparrisoch lite sallad. Så var det häromveckan och jag var jättesugen på varmrökt lax så vi gjorde det enkelt för oss
Lägg upp sparris med laxskivoroch hollandaisesås. Sparris, både grön och vit är i säsong. Vispa ihop äggulor, vatten och citronsaft i en kastrull på svag värme tills det blir ett skum
Laxen, potatisen ochsparrisen ugnsrostas och det krävs minimalt arbete från er sida. Speciellt ugnsbakad lax under ett smakrikt täcke av kryddor, citron och honung
lägg laxfiléerna på ugnsfolie. låter rödbetorna svalna och skiva dem sedan. salta sparris vid servering. ringla på lite olivolja och krydda med Seafood & Fish-krydda
Skär laxen i bitar och servera allt. Man passar på när den som inte gillar fisk redan har ätit skräpmat, jag är även glad att mannen är borta för han gillar inte rökt lax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.