1 fiskbuljongtärning. 1 fiskbuljongtärning citronpeppar. Måndag = Meatfree Monday. Efter att ha ätit en god vegetarisk lunch så blir det nu lax med goda såsen till middag
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
I går var det dags för fisk till middag igen och som nästan alltid var det lax som serverades. Skala räkorna och strö över fisken när du tar ut formen ur ugnen
Skär fisken i grytbitar om 2 centimeter. Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. Sänk värmen och lägg i fisken, sjud på låg värme cirka 3-5 min. Tillsätt sockerärtor och purjolök när 1 min återstår av koktiden på fisken. 2 msk fiskfond. 500 gram blandad fisk
4 bitar laxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra till garnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 liten skivad purjolök
Skär fisken i portionsbitar. Täck med smörpapper och låt fisken kallna i spadet. Sila lagen het över den okokta fisken, lagen ska täcka fisken med 1 cm