Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Det här brödet reste sig bra så det blir stora skivor. Stort och gott ljust bröd med en del dinkel. Vill man hellre grädda brödet på morgonen går det säkert bra att jäsa det tolv timmar till i kylskåpet
Boken ”Sju steg” går ut på att ge läsaren, inte bara goda och nyttiga recept, utan också på att ge verktygen som behövs för att omställningen till ren och läkande kost blir beständig
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Det har blivit så mycket långjästa bröd, för de blir så sega och goda, nästan som surdegsbröd. Arbeta degen i maskin eller med elvispens degkrokar tills den känns smidig
Skär små hål in i fläskkarrén och stoppa in vitlöksbitar och ingefärsbitar. Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar. 2 msk hackad persilja till servering
Inget tillsatt socker och med mörk choklad. ETT GOTT AVSLUT. Rör om tills all choklad smält. Men ibland måste man få njuta lite, så härom dagen gjorde jag en lika enkel som ljuvlig chokladpannacotta, ett perfekt sätt att avsluta en god middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.