Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Mina tidigare försök har slutatmed att jag, efter mycket möda och timmar av nervös förväntan, stått där medett stenhårt, kompakt bröd som ingen ens med bästa vilja har velat sätta tänderna i
Då passar jag på att mysa till det riktigt ordentligt med karamelliserade popcorn, ett barnsligt gott snacks som jag brukar toppa kladdkakan med eller som ikväll njuta av dom precis som dom är
-), testa någon ny sport, testa en ny maträtt, göra ett resmål alt. Nu är det bara några timmar kvar på det här året, och siktet är inställt på ett nytt år med massa spännande saker som man redan nu vet om, men också saker som kommer bli som en överraskning
Rödbetsbröd är inget jag vanligtvis brukar baka men jag tänkte att det kunde vara roligt att slå två flugor i en smäll och baka ett lite annorlunda och spännande bröd samtidigt som jag fick en möjlighet att göra över med lite av rödbetsskörden
Ok då börjar vi med att röra ner jästen i din köksassistent eller i en degbunke om du väljer det, häll på vattnet och oljan, spara lite vatten eller häll upp ett glas med lite extravatten om degen skulle bli för torr
Dela upp degen i bitar och lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper. Strö över ett par msk mjöl över degen och låt jäsa 1-1,5 tim. Värm ugnen till 240-250 grader. Strö ut 0,5-1 dl mjöl på bakbordet och stjälp försiktigt upp degen. Grädda bröden (de behöver inte jäsa) i mitten av ugnen i ca 17-20 min. Tasteline 1-1,5 tim 3
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.