11 st
(1-3 kg) älgstek salt svartpepparTa fram en ugnsform som är ungefär lika stor som älgsteken. Salta och peppra på botten av formen. Lägg steken i formen och salta och peppra ovanpå. Stick i en köttermometer med spetsen i mitten. 1 st (1-3 kg) älgstek salt svartpeppar Salta och peppra. Salt och peppar. Stick in kött-termometer. Ställ in i nedre delen av ugnen i 100°C och låt stå tills köttermometern visar 65°C. Stek i ugnen. Ta ut ur ugnen och låt steken svalna ordentligt. Jag låter min stå minst en timme i rumstemperatur men om det är kallt ute kan man ställa ut den så den svalnar fortare. Klipp upp och ta bort nätet om älgsteken har nät. Skär i skivor med en vass kniv. Låt svalna. Skär upp.
Älgstek med kantarellsås och rönnbärsgelé – recept 4 personer. Älgstek med kantarellsås och rönnbärsgelé – recept 4 personer ca 1,5 kg älgstek (denna gång fördelat på 2 stekar á 700 g)
Älgstek. Älgstek. Höst. Riktigt höstruskigt är det idag. Det är liksom blött i hela luften. Och vad passar väl då bättre än att äta något riktigt höstigt som älgstek
Tänkte jag skulle bjuda på receptet på den smarriga älgsteken vi gjorde i söndags. Det är helt efter Per Morbergs recept, vi plockade bara bort rödvinet
The post Älgstek i crockpot appeared first on ceciliafolkesson. Älskar när middagen sköter sig själv. Imorse stekte jag en bit ytterfilé av älg, slängde ner den i crockpoten och tog med barnen på en (enlig dem alldeles för lång) skogpromenad (i den skog älgen tidigare hade sprungit)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.