Älgfilé. En bra och lagomt lyxig & enkel maträtt en Lördag, man vill ju inte stå alldeles för länge vid spisen när man äntligen får koppla av en helg, sanslöst gott med ett glas vin och tända ljus
Älgfilén. Ringla på lite olja, rosmarin och två vitlöksklyftor (skalade och tilltryckta med kniv). Ställ in tomaterna i ugnen tillsammans med potatisen tills de mjuknat
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det hastigt runtom i olja och smör i en stekpanna. Vänd ner smörblandningen i kålen och tillsätt ¾ av parmesanosten
Tärna älgen och skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den fina buljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portion och servera med mer massor av örter
Gårdagens gooooda middag var älgfilémed tillbehör. Här myser vi framför morgon-tv och jag funderar på om jag ska koka morgonens andra kopp te redan eller om jag ska vänta ett tag
När det var dags för frukost ville Ida titta på Eric Saade på Youtube så jag fick en lugn stund i tv-soffan med te och mackor samtidigt som jag lyssnade på Leila Lindholm, så nu är jag inspirerad att baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.