Koka upp en kastrull med vatten och skiva under tiden svampen. Tidigare har jag bland annat lagat en snabb gnochhigratäng och citrongnochhi med vitlöksfärskost och edamame
Skiva svampen och stek tillsammans med bacon och rosmarin. Servera fisken med skirat smör och bacon och svampfräset samt kokt potatis eller hemlagat potatismos som är suveränt gott till
Rätten toppades sedan medsmörstektsvamp och lite färskhyvlad parmesanost. Det blev ravioli med fyllning av svamp och till det lagade jag till en sås med hängmörad biff från Hälsingestintan som fick simma i rödvin och grädde
Smält smör och blanda med citronsaft – för veganskt, byt smöret mot mjölkfritt smör eller rapsolja. Koka under tiden upp vatten med grönsaksbuljong i en separat kastrull
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull. Vi köpte färsk fin torskfilé som smörstektes till sparris och hemmagjord Hollandaisesås
Smörstekt torskrygg med rödvinssmör och blomkålspure. Börja med att göra rödvinssmöret. Ansa blomkålshuvudet, dela huvudet i buketter i jämnstora bitar med händerna
TorskKrydda torsken med flingsalt och svartpeppar. Leila börjar med den skinnfria sidan. Servera fisken med brynt smör, färsk riven pepparrot och en citronhalva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.