Skala och finhacka löken och skölj och finhacka purjolöken. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek löken tills den mjuknar, krydda med en nypa salt och svartpeppar, ställ åt sidan
Den är rektangulär och jag tycker det blir riktigt snygga pajer i den. Vi hade en bit ädelost hemma som ge lökpajen en skjuts tillsammans med rosmarin i pajskalet
Vispa ihop ost, ägg och mjölk. Lägg lök i pajskalet och häll på äggstanning. Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform cirka 24 cm, nagga och ställ i kylen minst en timme
Svenskt öl och vin. Just nu gäller det nämligen att bjuda på svenska godbitar, eftersom mannen och hans syster är här för att känna å klämma på så mycket som möjligt av vår nordliga kultur
Knåda hastigt ihop degen och forma till en boll – h ai mer vatten om den blir för torr. Kavla ut degen på en träskärbräda och platta sedan ut den i en pajform
Den här gången blev det Ädelost från Åsberget’s Getgård som fick åka in i ugnen. Men datorn funkar som tur är, så det blev inte så lång och tråkig väntan
Citronjuicen och osten behövs för att balansera upp den jordiga smaken i rödbetorna. Matuppdrag, kurser, politiska uppdrag, tjänste- och privatresor, arkitektoniska projekt och livet med mina två grymma barn har fyllt varenda dag med både stora och små insikter
se och där kallas den "Sagolik lökpaj med ädelost" vilket inte är någon överdrift. Vi försöker äta vegetariskt ett par gånger i veckan och hade rätt mycket av både ädelostoch lök i kylskåpet
Så nu heter den Agnetas och Annas kycklinggryta. För många år sedan när Lena fortfarande bodde hemma och jag tog tåget ner till Skåne för att hälsa på, hände det ibland att vi fick den här underbara grytan
Vispa ihop ägg, grädde, riven ost salt och peppar. Lägg på oliver och ansjovisfiléer. Klä en pajform med pajdegen och förgrädda i ugn, 225 grader ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.