Vi hade en bit ädelost hemma som ge lökpajen en skjuts tillsammans med rosmarin i pajskalet. Smula ner osten i en bunke och vispa ihop med ägg och mjölk
Vispa ihop ost, ägg och mjölk. Lägg lök i pajskalet och häll på äggstanning. Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform cirka 24 cm, nagga och ställ i kylen minst en timme
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Gillar du inte ädelost så prova med feta eller chévre. Matuppdrag, kurser, politiska uppdrag, tjänste- och privatresor, arkitektoniska projekt och livet med mina två grymma barn har fyllt varenda dag med både stora och små insikter
i helgen och något mumsigt ska lagas (om jag kan lyckas med det). Tur att jag har vänner som kan förse mig med underbart god mat, ta bara Martina som lagade den här himmelska
se och där kallas den "Sagolik lökpajmedädelost" vilket inte är någon överdrift. Vi försöker äta vegetariskt ett par gånger i veckan och hade rätt mycket av både ädelostoch lök i kylskåpet
Servera grytan med pressad potatis och sallad. Smula ner ädelosten, och låt grytan koka upp. Här har vi en riktig klassiker - Lenas mammas kyckling i ädelostsås
Vispa ihop ägg, grädde, riven ost salt och peppar. Lägg på oliver och ansjovisfiléer. Klä en pajform med pajdegen och förgrädda i ugn, 225 grader ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.