Det har ju gått åt mycket högrev i olika typer av långkok och grytor den senaste tiden men nu hittade vi en fläskkarré i frysen och tänkte testa om det även gick att göra något liknande med den
Ingredienser Portioner. 4 ca 900 g fast potatis 1 bit purjolök ca 100 g rotselleri ca 100 g palsternacka 1 rött äpple ca 600 g benfri fläskkarré 2 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk vetemjöl 1 1/2 dl torkade plommon 2 lagerblad 5 kryddpepparkorn 1 msk vitvinsvinäger 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond) 1 tsk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 1/2 kruka hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Häromdagen uppdaterade jag min Mac, vilket generellt är ett stort No-No för mig. För en uppdatering innebär förändring, och jag gillar liksom inte förändring oavsett hur liten den än må vara
Fläskkarrégryta med aprikoser och syltlök, 4 pers. Milia hade tjatat i flera dagar om att "täffa foffa" (alltså träffa min pappa), men det hade av olika anledningar inte gått
Detta långkok gör att fläskkarrén blir väldigt mör och saftigt. Kanske ingen rätt man ska göra om man är vrålhungrig eller har ont om tid men en grå och regnig höstdag är det härligt med en gryta som puttrar på i timmar och sprider en härlig doft i hemmet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.