Börja med Kimchin. Skölj och strimla salladslök- och kål. Vispa chilisås, salt, vinäger och socker. Blanda allt i en bunke, se till att kål täcks av dressingen
Det har ju gått åt mycket högrev i olika typer av långkok och grytor den senaste tiden men nu hittade vi en fläskkarré i frysen och tänkte testa om det även gick att göra något liknande med den
Ingredienser Portioner. 4 ca 900 g fast potatis 1 bit purjolök ca 100 g rotselleri ca 100 g palsternacka 1 rött äpple ca 600 g benfri fläskkarré 2 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk vetemjöl 1 1/2 dl torkade plommon 2 lagerblad 5 kryddpepparkorn 1 msk vitvinsvinäger 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond) 1 tsk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 1/2 kruka hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Här har vi den koreanska nationalrätten Bibimbap med kyckling, sushiris samt en rad tillbehör. Det finns många varianter på Bibimbap och man kan säga att det är den koreanska motsvarigheten till vår svenska pyttipanna, eller för den delen Spaniens Paella – en resträtt, helt enkelt
Skölj riset noga i kallt vatten. Blötlägg i kallt vatten cirka 20 minuter. Häll av i durkslag och lägg över i en kastrull tillsammans med 6 dl vatten och 1/2 tsk salt
Wikipedia säger. Bibimbap ( Bibimbab och Pibimbap]) är en koreanskmaträtt. Den görs på koreanskt ris tillsammans med stark chilisås, som blandas med olika sorters grönsaker, stekt ägg och kimchi
Plantbaserad bibimbap. Skräms inte av inläggets längd så fort du börjar scrolla ner, receptet innehåller faktiskt "bara" 15 ingredienser, men visst ser det ut som betydligt mer än så
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.