Lägg vetemjölet i en skål och tillsätt matfettet skuret i bitar. Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna, till en smulig massa
Koka upp balsamvinäger och socker med finhackad chili. Låt dressingen sjuda under lock ca 15 minuter. Skala och strimla rödlök och strimla rödkål, lägg i en skål
Snabba julen. Dela kålhuvudet i 2 delar och skär bort stocken. Skär kålen i strimlor eller bitar. Fräs kålen och löken i margarin i en stor gryta ca 5 minuter
Smält margarin i en stor kastrull och rör ner övriga ingredienser. Koka blandningen utan lock tills temperaturen är 123 grader C eller tills den klarar kulprovet
Blanda grädde, sirap, socker och matfett i en kastrull. Koka blandningen utan lock tills temperaturen är 125° eller tills ett prov nedhällt i kallt vatten blir segt och kan formas till en kula (kulprovet)
Blanda margarin, porter och svagdricka och låt blandningen bli fingervarm, 37°C. Smula sönder jästen i degbunken och häll över den ljumma vätskan och rör om så att jästen löser sig
Koka upp vattnet. Häll det kokande vattnet över rågmjölet och arbeta ihop till en deg. Täck med plastfolie och låt degen vila i rumstemperatur ett dygn
200 g julskinka. Tärna margarinet och lägg det i en bunke. Blanda med vetemjölet till en grynig massa, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en pajdeg