Brunkål
Milda.se
Milda.se

Brunkål

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st vitkålshuvud
  • 1 kg
  • 5 dl Milda flytande margarin
  • 1-2 msk mörk sirap
  • 5 tsk ingefära
  • malen
  • 3-4 dl skinkspad eller buljong
  • 1 tsk ättiksprit
  • salt

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader C.

    Ansa vitkålen, dela den i 4 lika stora delar och skär bort stocken. Skär vitkålen i strimlor eller bitar.

    Bryn kålen, lite i taget i margarin i en stekgryta eller stor stekpanna.

    Lägg den brynta kålen i en långpanna (ugnsplåt)

    Ringla på sirap, strö på ingefära och fukta kålen med skinkspad eller buljong.

    Sätt in plåten med kålen i ugnen och stek tills den är mjuk, ca 1 timme.

    Rör i kålen då och då, tillsätt eventuellt mer buljong eller skinkspad

    Smaka av med lite ättikssprit och salt.

    Förvara i kallt i kylen, värm innan servering.

    Servera till skinka, köttbullar och korv.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.