Smält margarin i en stor kastrull och rör ner övriga ingredienser.
Koka blandningen utan lock tills temperaturen är 123 grader C eller tills den klarar kulprovet.
Rör om då och då under kokningen.
Häll upp smeten i en välsmord, liten långpanna eller i 2-3 avlånga bakformar. Häll det sista av kolasmeten som skrapas ur kastrullen på en tallrik. Det sockrar sig ganska snabbt i det sista skrapet och sprider sig sedan till hela kolan. Tillsatsen av glykos eller honung minskar risken för att kolan ska sockra sig. Låt kolan kallna.
Skär eller klipp kolan i bitar, linda eventuellt in dem i smörgåspapper.
Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Låt svalna. Häll över på en ren kökshandduk och gnugga bort skalen
Chokladkola på dadlar ca 10 st. Errrmagheeeerd. Den här kolan måste du bara testa. Egentligen är det lika bra att göra dubbel sats för det går x antal bitar bara till att provsmaka
Seg och tuggig chokladkola när den är som bäst. Raw chokladkola. Nilla's Kitchen. Helt otroligt goda. Faktiskt ofattbart enkla och snabba att göra dessutom
Galet gott, nu gjorde jag den som snickersgodis klädde en form och la hackade lättrostade nötter i botten, kola i mitten och kokos på toppen in i frysen
En klassisk chokladkola. Recpetet kommer från hemsidan recepten. se. Blanda 3 dl vispgrädde, 50 g smör (skuret i mindre bitar), 3 dl strösocker, 1,5 dl ljus sirap, 0,5 dl kakao och 1,5 msk vaniljsocker i en tjockbottnad gryta
Häll grädden i en tjockbottnad kastrull och vispa i kakaon. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka kolan kraftigt i ca 15–20 minuter, tills smeten är tjock och det bildas stora bubblor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.