Rödkål
Milda.se
Milda.se

Rödkål

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,5 rödkålshuvud
  • strimlad
  • 1 stor gul lök
  • grovt hackad
  • 3 msk Milda flytande margarin
  • 3 äpplen
  • klyftade
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 2 st stjärnanis
  • 2 st kanelstänger
  • 5 st kryddnejlikor
  • 2 msk röd- eller vitvinsvinäger
  • 2 msk svartvinbärssaft
  • 2 dl rödvin

Beskrivning

    Dela kålhuvudet i 2 delar och skär bort stocken. Skär kålen i strimlor eller bitar.

    Fräs kålen och löken i margarin i en stor gryta ca 5 minuter.

    Tillsätt övriga ingredienser och låt alltsammans koka under lock ca 40-45 timme. Rör om då och då.

    Smaksätt mer salt vinäger och rödvin om du vill ha en smakrikare kål.

    Låt kålen kallna och förvara den i kylen.

    Värm före servering.

    Servera till skinka, köttbullar och korv. Snabba julen: Rödkål finns färdigt att köpa både på konserv och glasburkar i olika varianter. Tips: • Vill du smaksätta din rödkål på andra sätt passar det bra med russin, apelsin och ingefära.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.