Tillsätt creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt. Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in
Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
Sådär då var två sorters grönsaker med i maten utan att man ens tänker på det. Alltid när vi gör potatis i ugn brukar vi slänga med andra grönsaker på bakplåten
Medan soppan puttrar på spisen smörsteker du svampen gyllenbrun. I med palsternackan, fräs en stund till och häll sedan på det kokande vattnet och fonden
Strö på persilja. Använder du färsk svamp ska den ansas, skivas och fräsas vackert brun i stekpanna. Lägg i purjo och svamp och låt koka 2-3 minuter under omrörning. 4 dl förvällda svampar eller 250 g färska
Lägg svampen i rena glasburkar och häll över lagen. Koka rensad svamp, skuren i stora bitar i lite saltat vatten (är svampen vattnig behövs inget vatten) i 30 min på låg värme. 2 kg karljohansvamp , eller blandsvamp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.