Jag gjorde steken påälgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
8 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek Saltlag 1 l vatten 4 msk salt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk torkad timjan 1/2 msk torkad rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
I söndags tog jag fram en älgköttbit som jag skulle göra rostbiff på. Jag gned in den med vitlökspulver, svartpeppar (mycke), salt, timjan, den masserade jag in ordentligt
Ställ den med lock på trappan eller när den svalnat i kylen. lägg in den frusen i ugnen på 75 grader. Mannen i huset har länge länge velat att vi skulle göra tjälknöl
300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
Avsluta med att hälla i grädden. Absolut en favorit när gäster ska komma på besök. Svampbruschetta. Stek i olivolja och tillsätt sedan de hackade tomaterna tillsammans med tomatpurén
En del säger att det brukar bli lite för fett att koka fond påälg men det håller jag inte med om. Skall försöka illusterara med bilderna hur jag gick tillväga
Om du vill kan du byta ut kantarellerna mot annan svamp. Höstgryta påälgmed enbär, lingon, rödlök, äpple och kantarellerKlassisk gryta påälg som fått koka i rött vin
Om ni missade veckans Metro där vi jag och Michael tipsade om Älg, så kommer det här igen. På samma sätt som att tanken om lasagne bara blir pasta med någon sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.