Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta. De små firrarna – ansjovisen alltså – måste nog vara osaltade, eller åtminstone riktigt ordentligt avsköljda
Lägg ut salladsbladen och fördela ansjovisen och äggen på den. Till 1 burk ansjovisfiléer behövs 2 dl vetemjöl, 3 st ägg, 2 dl skorpmjöl, ca 2 dl olja till fritering. Hetta upp oljan till 160 grader och fritera ansjovisen tills den är gyllenbrun. 1 burk ansjovisfiléer
Balsamicomarinerad ansjovis, ja visst låter det spännande. Fast ännu mer spännande hade det nog blivit om vi valt att följa stavningskontrollens förslag, då hade vi nämligen bjudit er på "balsamerad ansjovis" idag
Nedan anrättning har mina vänner fyndigt nog döpt till Bomansjovis med anspelning på mitt efternamn. Jag brukar ha osten under ansjovisen, men det är en smaksak
500 g urtagen småfisk som ansjovis, sardiner eller strömming med benen kvar. 500 g urtagen småfisk som ansjovis, sardiner eller strömming med benen kvar
Enda undantaget är Skinn-Pers recept men där står inte tillräckligt utförligt hur man gör. Det finns ett fåtal recept på nätet men de har inget med ansjovis att göra
Skippa inte ansjovisen. Lägg i potatisen pannan och häll på några skedar ansjovisspad, pressa i lite citronsaft och smaka av hela blandningen med salt och peppar
Häll rotfruktsblandningen i en smord ugnsfast form och fördela ansjovisen ovanpå. Vispa ihop ägg, mjölk, buljong, lite av ansjovisspadet och den rivna osten
Börja med dill- och ansjovissmör. Häll av ansjovisen. Mixa smör med ansjovisfiléer och dill. Servera direkt med potatismos, citronklyftor och resterande dill- och ansjovissmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.