Börja med att skölja av musslorna i kallt vatten och skrubba dem lätt. Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i Frankrike
Det här är en spanskinspirerad variant av musslormed rökt paprika och vitlök. Jag gjorde det här på blåmusslor men det skulle nog bli lika minst lika bra med till exempel hjärtmusslor
Ikväll blev det en bit grillat rågbröd som vi gned in med lite färsk vitlök och toppade med en blandning av hackad vattenmelon, rödlök, ruccola och tomat vänt i lite olivolja och balsamvinäger, därpå lite rökta musslor och breasola
Dra bort de små tofsarna på musslornamed en kniv. Lägg musslorna i en stor kastrull, häll på vinet. Lägg tomaterna och en stor näve hackad persilja i pannan och låt dem koka ihop medvitlöken en stund
Skrubba musslorna, dra bort eventuellt skägg och knacka alla öppna musslor lätt mot diskbänken. Medan. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smöret i en stor gryta du har lock till
Häll i musselspadet men vänta medmusslorna. Häll då i musslorna och låt allt bli varmt. Häll i vinet, salta, peppra och häll i en nypa med chili flakes
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöks och persiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket och med enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto. Stek kyckling i en panna, pressa ner vitlök och salta och peppra
Klipp rikligt med persilja över och servera direkt i varma tallrikar. Fina färska musslor. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt
Börja med att borsta och skölja musslorna noggrant. Min fantasi skenade iväg med mig där jag stod i butiken, kunde helt klart känna doften från hav, vitt vin och fänkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.