För. 4 personerIngredienser. 2 msk margarin140 g purjolök strimmlad2 msk vetemjöl1 l vatten2 st fiskbuljongtärningar400 g kräftost (typ kavli)1 burk färdigskalade kräftstjärtar, spara ett par att garnera med… eller köp extra om man ska ha den till förätt
Hacka paprikan och schalottenlöken. Bryn färsen och pressa i vitlök och lägg i schalottenlöken. Krydda med lite grovmalen svart peppar och salt och tillsätt 1 tsk chilipulver (ta mer om du vill ha den "het")
Sätt ugnen på 225 grader. Gett långt snitt i mitten på varje kycklingfilé. Fyll snittet med ost. Lägg fileérna på varsin bit folie (lagom stor att göra ett paket av)
Blanda ingredienserna till pajdegen för hand eller i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Picka pajskalet och förgrädda i 225 °C ca 10 minuter i mitten av ugnen
Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Obs, inte för hårt, gärna lätt fluffig. Tag marängbottnarna, en i taget, lägg på glass så det täcker hela botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.