För. 4 personerIngredienser. 2 msk margarin140 g purjolök strimmlad2 msk vetemjöl1 l vatten2 st fiskbuljongtärningar400 g kräftost (typ kavli)1 burk färdigskalade kräftstjärtar, spara ett par att garnera med… eller köp extra om man ska ha den till förätt
Hacka paprikan och schalottenlöken. Bryn färsen och pressa i vitlök och lägg i schalottenlöken. Krydda med lite grovmalen svart peppar och salt och tillsätt 1 tsk chilipulver (ta mer om du vill ha den "het")
Sätt ugnen på 225 grader. Gett långt snitt i mitten på varje kycklingfilé. Fyll snittet med ost. Lägg fileérna på varsin bit folie (lagom stor att göra ett paket av)
Blanda ingredienserna till pajdegen för hand eller i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Picka pajskalet och förgrädda i 225 °C ca 10 minuter i mitten av ugnen
Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Obs, inte för hårt, gärna lätt fluffig. Tag marängbottnarna, en i taget, lägg på glass så det täcker hela botten
Denna såsen smakar perfekt ihop med en grillad kött eller fiskbit men den smakar även kanon som tillbehör till en varmrökt lax eller som tillbehör på sillbuffén, eller varför inte bara att ha för att doppa den nykokta sommarpotatisen i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.