Julen närmar sig med stormsteg och det känns faktiskt ganska mysigt. De kan ju kanske inte jämföras med vanliga pepparkakor men för att vara nyttiga tycker jag att de är ett bra alternativ
Jag tror inte den pepparkaksdeg är född som är alldeles lätt att kavla, och denna är inte ett undantag, även om det går när man beväpnar sig med ett visst tålamod
Min mormor gör en supergod med lingon i. Mjuk pepparkaka är något som verkligen hör julen till och som jag personligen tycker är en av de godaste julkakorna
En riktigt god och saftig mjuk pepparkaka fick stå för fgikat i butiken i dag. Mjuk pepparkaka. Hoppas att det är många av er som just i denna stund sitter i soffan med en kopp glögg och njuter av lugnet
Den fick en knaprigt yta och blev mjuk och saftig med härlig smak av pepparkaka. I går provade vi ett annat recept än det vi brukar använda på mjuk pepparkaka
Blanda alla torra ingredienser, smält under tiden smöret, rör ihop med det torra, rör sedan ner fil och sirap, smeten behöver inte vispas utan bara röras till jämn konsistens
100 g mögelost, krämig (vitmögelost t. Den Hvide dame eller Brilliat Savarin) 0,5 dl strösocker 1 apelsin, saft och rivet skal pepparkaka kanelstång (eller pulver) flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.