Fantastiskt gott med smör, ost och kanske lite marmelad. Idag använde jag mig av rågmjöl, linfrön och gula russin men vill man göra ljusa bullar kan du ta enbart vetemjöl
enklafrukostbullar. Dessa super goda frukostbullar måste jag tipsa om en gång till. 6 lagom stora frukostbullar 5,5 dl vetemjöl1 msk bakpulver1/4 tsk salt2 msk sirap 2,5 dl vatten - Sett ugnen på 200 grader- Blanda mjölet + bakpulvre + salt - tillsätt sirapen (ljus) och vatten - baka ut 6 st runda bullar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, in i ugnen (mitten) ca 10-12 minuter
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej i maskin). Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med plastfolie
Jag har bakat detta bröd i vår gasolgrill, under sommaren, med lite passning så fungerade även det. Tillsatte jag också lite linfrön, då det ger lite mer stadga till bröden tycker jag
Enklast är att ta upp bitar med en sked och sedan forma dem till bollar med lätt mjölade händer. 1Ta fram en plåt och täck den med bakplåtspapper. 1Servera de nygräddade frukostfrallorna med smör, ost, marmelad eller annat tillbehör du gillar
Blanda resten av vetemjölet med bakpulvret och arbeta snabbt in det i degen. linfrön eller sesamfrön. Pensla bullarna med ägg och strö på valfria frön, eller låt bli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.