OMG Scones. 3 september 2017 @ 15. 10. Jag hade en öppnad Philadelphia i kylen och lite kvar av en Lemon Curd som jag gjorde häromdagen när jag gjorde Lemon Flapjacks inspirerad efter min senaste resa till London
Foto. Karin / bevemyrs blogg. Idag har Märta och jag bakat världens godaste och snyggaste brytbröd. Med kesella och grahamsmjöl i degen blir bullarna saftiga och med en precis perfekt känsla i tuggorna
Skulle ha soppa till lunch och kände då att det var gott att ha något nybakat bröd till också. 50 g jäst5 dl ljummet vatten2 ägg1 1/2 tsk salt1 dl solrosfrön1 liten hackad rödlök1/2 dl rapsolja/olja1 msk honung15-16 dl vetemjöl1
Chili Cheese Muffinscones12 st5 dl vetemjöl3 tsk bakpulver1-1½ tsk salt Jag brukar ta 1 tsk salt & en nypa flingsalt125 g kylskåpskallt smör2 dl riven västerbottenost eller cheddar2-3 msk finhackad feferoni2½-3 dl mjölkSätt ugnen på 225 grader
Idag blev det soppa till lunch. Tänkte först att vi bara skulle ha en smörgås till soppan, men så kom jag på andra tankar och rörde snabbt ihop en matmuffinssmet
Supergoda, dessa måste ni verkligen prova, mums. 12 bröd 25 g jäst 2 1/2 dl vatten 1/4 dl olivolja 1 tsk salt 1 msk honung 6 dl vetemjöl special Fyllning
Att vakna på morgonen, dricka en kopp kaffe och under tiden värms ugnen upp, för att sedan baka av dessa nattjästa rågfrallor (eller annat bröd för den delen)