Fläskfilé är väl kanske inte det mest spännande köttet att tillaga men jag återkommer ändå gärna till det, både till vardag och lite festligare tillfällen
Putsa fläskfilén och gör en snitt längs hela filén. Fyll fläskfilén med röran och salta och peppra. Bryn fläskfilén i hälften olivolja och hälften smör i en stekpanna
900 gram fläskfilé. Putsa fläskfilén och skär den i 2 -3 cm tjocka skivor. 900 gram fläskfilé. Här kommer en repris på en maträtt som passar bra till helgens middag eller varför inte till nyårsafton
Fläskfilé. Putsa fläskfilén fri från fett och senor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn fläskfilén på medelhög värme på alla sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta
Stek sedan fläskfilén på båda sidor och lägg över grönsaker och bacon. Fläskfilébaconbus, 4 pers. 600 g fläskfilé, i 2-3 cm tjocka skivor250 g cocktailtomater, halverade250 g champinjoner, skivade1 pkt bacon, strimlat (jag tog lufttorkad skinka 100 g)1 msk vetemjöl1 dl vatten2 dl crème frache2 msk sötstark senap1-2 vitlöksklyfta, pressad1 msk kalvfond2 dl riven ostSätt ugnen på 225°. 600 g fläskfilé
Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över. 600 g fläskfilé. 1600 g fläskfilé 3 tomater 1 pkt bacon 1 stor burk champinjoner 2,5 dl grädde 2 msk sötstark senap 1 vitlöksklyfta Kalvfond Riven ostBryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor
Fördela fläskfiléskivorna samt champinjonerna över tomaterna som du lagt i formen. 500 gr fläskfilé (själv använde jag fläskytterfilé). Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor och bryn dem, glöm inte att salta och peppra. 500 gr fläskfilé
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.