Krydda med salt och peppar. Skala och hacka löken och vitlöken. Servera med ris eller pressad potatis/klyftpotatis eller med couscous och en sallad av tomat/kidneybönor
Bryn i stekpanna, krydda med salt, peppar och italiensk salladskrydda. börja med att göra en av dessa såser som för övrigt var fantastiskt goda ( jag gjorde båda)
Hacka paprikanoch strimla purjolöken. Bryn i smör och krydda med salt och vitpeppar. Hejsan ljuvliga fredag och alla ni däruteKomponerade ihop ett recept på fläskytterfilé förra helgen
Det var minst sagt härligt att ta helg i fredags efter en vecka med sprängande huvudvärk & halsont. Dock verkar jag ha smittat lilla skrutt - så vi får se om det här blir en vecka med vabb
En fläskfilégratäng var det här. svamp, paprikaoch andra grönsaker man gillar. I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin
-) Det blev en julig buffé med en rad goda rätter och så klart glöggprovning och en massa ost. Igår hade vi glöggmys jag och mina kollegor hemma hos Camilla
Lägg i purjon ochpaprikanoch låt dem steka med tills det blivit mjukt utan att ta färg. Hetta upp en panna med smör och bryn skivorna, krydda med salt och peppar
Förra gången använde jag cambozola och serverade med en krämig kantarellrisotto, men den här gången använde jag blå/vit mögelost och lät det fyllda köttet puttra i lite grädde efter stekningen
Servera exempelvis med strips och en god sallad. I min lilla gula receptbok med favoritrecept skrivna för hand finns det här receptet som jag nallat av min mamma
Fläskfilégratängmed rödvin, svamp och parmesan. Receptet kommer från Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos kokbok "Buffé - Pajer, plock och smak av Medelhavet"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.