Jag gjorde som jag brukar, ost och tomat på korvskivor i ugnen, men den här gången gjorde jag en enkel gratängsås och hällde över korvenmed klassiska smaker till korv som bostongurka, senap och ketchup
Skiva falukorven och lägg dom i en smord ugnsfast form. Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet till champinjonsåsen
Ta bort skinnet på falukorven och skiva den. Blanda lagalätt med kycklingfond och mjöl i en kastrull. Smaksätt med pepparrot, (hur mycket beror på hur stark den är och hur stark sås du vill ha)
Rör ner crème fraiche tillsammans med vatten, buljongtärning, timjan, lite svartpeppar och saft. Den här vilda falukorvsgrytan testade vi för någon dag sen och vi blev väldigt positivt överraskade då grytan fick en väldigt fyllig och god smak som passar perfekt på hösten
Skär falukorven och purjolök i bitar. Servera gärna med lite mjukt bröd. När potatisen kokat i 10 minuter, tillsätt falukorv, purjolök, tomatpuré, örtsalt och persilja (alternativt dill). 400 g falukorv
Servera med kokt potatis, ris, couscous eller pasta. Skär korven i ca 1/2 cm skivor. Smöra en ugnsfast form och varva korvskivornamed den hackade löken, häll slutligen över såsblandningen och gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. 1 falukorv
Idag längtar jag till matlådan, Herr Backa gjorde stuvad vitkål igår med potatis och stekt falukorv. Späd med mjölken och låt allt koka upp under omrörning
Gör dubbel sats sås och ha hälften vid sidan om, byt ut falukorv mot skivad corned beef (konserv), eller skivor av kokt mört nötkött, eller skivor av försvarets "köttkonserv" om du är lycklig ägare till en dylik konserv
Kan varieras med olika typer av korv eller genom att leka lite med smaksättningen. Korv Stroganoff, den givna husmansfavoriten i många familjer som gärna lagas ofta och mycket av
Snitta falukorven och lägg i en ugnsform. Det blir många enkla och lättlagade maträtter nu i december, varvat med julinspirerade nyheter och gamla godingar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.